ponedjeljak, 8. travnja 2013.

Tri male stvari

"Zahvalno držanje donosi sreću", pisalo je u knjizi citata J. M. Tempeltona koju mi je prijatelj poklonio za 17. rođendan. Bilo je ondje cijelo poglavlje o zahvalnosti, što će reći da je ona stvarno bitna, no, funny thing, dok ne zađeš u treće desetljeće svog života, ni ne razmišljaš o zahvalnosti. A onda odjednom, star si i nezadovoljan i nađeš se oči u oči s tom - zahvalnosti. 


Opterećeni smo političkim događanjima, neizlječivim bolestima, brojem nezaposlenih koji se neprestano povećava, neizvjesnosti koju nosi budućnost, i ponekad je teško osvrnuti se i pogledati na svoj život sa zahvalnošću. Izjedaju nas negativne misli, zavist i nervoza, pa kao da se loše stvari događaju samo nama. Pročitala sam jednom davno u Cosmu (da, pored svih onih "kako biti seksi", "50 shades of grey savjeta" i slika skupih krpica i kozmetike fancy sponzora, nađe se i neki pametan savjet) da je bitno poraditi na osjećaju zahvalnosti jer su istraživanja pokazala da svakodnevnim razmišljanjem o tri stvari na kojima smo zahvalni možemo postati sretniji. Ako su to istraživanja potvrdila, onda je to zacijelo istina (da, naivčina sam, kupe me istraživanja - always). 


Trudim se svaki dan zahvaliti Bogu na svemu što mi je podario, a u danima kada mi je teško, kad mi ništa ne ide od ruke, kada se osjećam nedoraslo poslu kojeg obavljam, kad se osjećam zanemareno ili usamljeno, zahvaljujem Mu na jednostavnim stvarima. Danas mi je takav dan, onaj za kojeg jedva čekate da prođe, iako se ništa konkretno nije dogodilo, ali je nemir u vama neizdrživ i jednostavno želite pobjeći iz svoje kože. Zato sam danas zahvalna 1. na suncu koje je cijeli dan provelo sa mnom, 2. na mangu kojeg sam kupila od svoje  plaće samo da ga probam prvi put u životu (lajkam, ima okus kao nesmrdljiva dinja, idealno bi sjeo uz sladoled!) i 3. na kratkoj ali slatkoj koncentraciji koje sam iskoristila za učenje - štreberluka li strašnog. Zahvaljujete?

Nema komentara:

Objavi komentar

Speak up! :)