srijeda, 24. travnja 2013.

Nevermore!

Tužna je ova prolaznost proljeća, kada većina serija završava sezonu tako da to jeseni nemamo što gledati. Buuuuuuaaah. Tako će ovih dana biti emitirana posljednja epizoda prve sezone serije Following, za koju ste sigurno čuli, a ako niste, trebali biste. Pomalo bittersweet, ali ne brinite, bit će i druga sezona! 


Nova je moda praviti serijale sa zvučnim imenima, kao što je uspješna serija Homeland s Claire Danes i kao što je Following s gosponom Kevinom Baconom u glavnoj ulozi. 

Bacon je glumac koji ima facu bad guya, a uspješno se snađe u svakoj ulozi, od legendarnog Ren McCormacka u Footlooseu, Seana Devinea u Mystic River, Capt. Jack Rossa u A Few Good Men i meni ipak najdražeg Wadea u River Wild s Meryl Streep. U Followingu glumi Ryana Hardyja, profilera koji pokušava otkriti kako serijskom ubojici - profesoru književnosti koji je osuđen zbog brutalih ubojstava četrnaest svojih studentica i koji je pobjegao iz zatvora - uspijeva pridobiti obožavatelje koji su spremni izvršiti njegovu volju, pomalo nalik kultu Charlesa Mansona. 


Inovativna je to ideja, stvoriti seriju o briljantnom serijskom ubojici o kojem se, čini se, sve saznajemo već u prvoj epizodi, dok je ostatak serije dinamična i napeta igra mačke i miša. Hrpa zgodnih i talentiranih mladih ljudi koji glume serijske ubojice u službi poremećenog profesora je samo zgodan dodatak. Ako volite Bacona, vađenje očiju i krv u solidnim količinama, voljet ćete i ovu seriju, koja će vas, ako ništa drugo, ponukati da pročitate čitav opus Edgara Allana Poe, na kojeg se fura pomahnitali Joe Carroll, profesor strašne karizme koji vjeruje da je bit umjetnosti ljepota, a da nema ljepše stvari od smrti lijepe žene. Pogledajte i nećete moći prestati gledati je - nevermore.


Nema komentara:

Objavi komentar

Speak up! :)