petak, 26. travnja 2013.

Thorinih 5

Pročitala sam nedavno da je Vincent Kartheiser zaprosio Alexis Bledel. Drago mi je da su se dvije moje djetinje ljubavi pronašle i želim im lijep zajednički život! Naime, Alexis je glumila Rory u Gilmoreicama, a Vincent Seana u filmu Aljaska, za koji sam ja još uvijek uvjerena da je jedan od najboljih filmova u povijesti kinomatografije! Aljasku smo razredno gledali u sklopu neke vrste vanjske nastave, i sjećam se da smo danima poslije projekcije smo prepričavale dojmove, a mali medo, vjerujem, zauvijek će biti u našim srcima.

Danas neću pričati o Vincentu Kartheiseru niti o životinjskom carstvu, nego o njegovoj slatkoj kolegici iz Aljaske, sada tridesetijednogodišnjoj, Thori Birch. Zanimljivo je reći da su se Thorini roditelji, inače poduzetnici, pojavili u pornografskom Deep Throat, Thora je ime dobila po bogu grmljavine, a ima brata koji se zove Bolt. Glumiti je počela u predškolskoj dobi, a pamtite ju sigurno kao Evu iz Monkey Troublea ili kao Teeney iz Now and Then. Istina, možda je vrhunac svoje karijere dosegnula prije puberteta, ako uzmemo u obzir da je American Beauty gotovo jedini razvikani, nagrađivani, blockbuster u kojem se pojavila kroz zadnje desetljeće i kusur. Ipak, volim njezin opus, a preporučujem pogledati ovo:

Hocus Pocus (1993)
Kritika je ovaj film blago rečeno isprdala, ali film o vješticama - Sanderson sestrama - koje glume Bette Midler, Sarah Jessica Parker i Kathy Najimy, a koje u 20. stoljeće vrati nevjerni djevac Max koji uz sestru Dani, koju glumi Thora, i fatalnu Allison, mačka Binxa i ostale doživljava pustolovinu svog života, kultni je film u mojoj obitelji.


The Hole (2001)
Thora je očito obožavateljica horora jer je glumila u puno njih. The Hole je bio prvi film u kojem je Keira Knightley ostvarila jednu od glavnih uloga. Priča o četiri prijatelja koji se u šali nađu u tunelima ispod škole, krvave ruke i psihijatrija dovoljan su mamac za one koji vole horore, nisu li?


Ghost World (2001)
U ovom filmu uz Thoru glumi Scarlett Johansson. Njih dvije utjelovljuju čudakinje Enid i Rebeccu. Čudne njih dvije, čudan i lik kojeg glumi Steve Buscemi. Napravljen po stripu, ovaj film o dvije prijateljice koje se ne uklapaju u normalno društvo, već je must see u svijetu geekova, a Thora u ulozi Enid je iznimno hvaljena.Homeless to Harvard: The Liz Murray Story (2003)
Thora u ovom filmu glumi Liz Murray, djevojku iz Bronxa koja je odrasla u disfunkcionalnoj obitelji, uz roditelje ovisnike, a koja je za svoj talent nagrađena stipendijom na prestižnom Harvardu i danas je poznata kao motivacijski govornik. Thora, istinita priča - inspirativno!


Petunia (2012)
Kad su je izmorili trileri i horori, okušala se u obiteljskoj drami uz Brittany Snow iz Pitch Perfecta. Komedija o obitelji Petunia simpatičan je filmić, savršen za nedjeljno popodne uz čaj i kolače uz neprekonzervativne roditelje.


Nema komentara:

Objavi komentar

Speak up! :)