četvrtak, 9. svibnja 2013.

The Great Jay-Z

Ako niste sigurni tko je Baz Luhrmann, podsjetit ću vas da je on jedan kreativni Australac čije filmove romantičari obožavaju! Dok drugi ginu za Nicole Kidman u Moulin Rougeu, ja sam obožavateljica Australije, i to ne samo zbog znojnog, kaubojski nastrojenog, Hugh Jackmana! Povijest, ona napeta, gotovo prešutna, ljubav, neukrotiva priroda, teška sudbina, drama i pustolovina - sve su to smjernice po kojima Baz kroji svoje filmske epove! S obzirom da se u njegovom Romeu i Juliji toliko istaknuo, ne čudi uopće što je, kada je došao na ideju stvaranja modernog Gatsbyja, upravo DiCaprija zamislio u toj važnoj ulozi. 


Veliki Gatsby najočekivaniji je film godine, i budimo realni, ne toliko zbog same priče (koju je Fitzgerald, po meni, i dosadnjikavo ispričao), nego zbog kostimografije i scenografije koja će se savršeno uklopiti u vintage modne trendove koji vladaju i našim vremenom. Naravno, kad pomislimo o 1920.-tim godinama, ne možemo glazbu izostaviti i dok većina budnim okom prati što su Carey Mulligan ili Isla Fisher odjenule na premijeri filma, ja sam se silno pitala kakva će glazba prevladavati na razvikanim Gatsbyjevim zabavama.


Hm, Jay-Z kao producent The Great Gatsby Soundtracka? Nisam baš ljubitelj Jay-Z-ja, a ni voljene mu ženice Queen-B, ali moram mu priznati da je zanimljivu kompilaciju složio. Umjereni retro sound 21. stoljeća križan s dvadestim godinama prošlog stoljeća, pop, hip hop, elektronska glazba - sve to možete pronaći na ovom svježem Jay-Z-jevom proizvodu. Ono što je za Fitzegarlda bio jazz, to je za Baza Luhrmanna hip hop, ako je suditi po izvedbama Amy Winehouse, Will.i.am., Beyonce, Lane Del Ray, Fergie, Gotyea, Emeli Sandee, Bryana Ferryja, kraljice Florence and the machine, Sie i dr. Lajkam, i lako mogu i sebe zamisliti kako čagam uz Gatsbyja i Daisy! Eh, zahvaljujući krasnoj mjuzi, i ja nestrpljivo čekam film! :)Nema komentara:

Objavi komentar

Speak up! :)