utorak, 21. svibnja 2013.

Nećete ih naći u pašteti

Vikend sam provela slušajući moćne ženske vokale - boosting up my womanhood :) Moguće da je da za neke od njih niste ni čuli budući da ne iskaču baš iz paštete kao Rihanna ili Beyonce, iako stvaraju glazbu u ovom vremenu. 

Noora Noor
Ne biste nikada rekli slušajući je, ali ova žena naziva se norveškom kraljicom soula - znam, čini se baš poput priče iz The Commitmentsa. Pjevati je počela sa samo osam godina, a 2010. izdala je svoj posljednji u nizu albuma, Soul deep, i za njega dobila norveški Grammy za best female artist.


Soley
Sóley Stefánsdóttir, pak, dolazi s Islanda. Pjevačica je, pijanistica i članica indie sastava Seabear. Snimila je album We sink, a za njega kažu da je sladak i čudan u isto vrijeme. 


Hindi Zahra 
Ovaj popis počinje nalikovati predstavljaju izvođača na Euro(world)songu, ali Hindi je kantautorica iz Pariza. Njezin izričaj sastoji se od hip hopa, soula, i čiste poezije, s marokanskim/francuskim utjecajem. Looooove her!


Nneka
Osim što sve redom imaju neobična imena, imaju i jedinstvene vokale. Nneka Egbuna rođena je u Nigeriji, pjevati je počela u crkvenom zboru, a i danas kaže kako se najsigurnije osjeća u glazbi Gospodinu. Danas živi u Njemačkoj, a izvodi kombinaciju soula, raggea i rnb-a. 


Liz Lawrence
Last, but not least - najdraža mi od navedenih - ova Britanka je nekada nastupala u ska i punk bendovima, a danas je predvodnica akustične glazbe među ženama. Svoj album Bedroom hero izdala je početkom ove godine, a sve redom pjesme na njemu savršeno su za ljetnu kišu i maštanje.

Nema komentara:

Objavi komentar

Speak up! :)