petak, 24. svibnja 2013.

E kao Ellen

Ellen Page, kao i sve što valja, i Justin Bieber, dolazi iz Kanade i moja je vršnjakinja. Volim je zbog njene drskosti koja je posljedica igranja s akcijskim figurama i penjanja po drveću. Ne srami se nazvati feministicom, voli Patti Smith, uzori su joj fenomenalne Kate Winslet i Meryl Streep, a omiljeni film joj je The 400 Blows (1959). Niža je od Shortyja sa svojih 155 cm, a poznate ju kao nezaboravnu Juno, za koju je umalo dobila Oscara, te kao Ariadne iz Inceptiona i Kitty Pryde iz X-men-a. Međutim, simpa Ellen snimila je niz zanimljivih filmova, a ovo su samo neki od njih koje vam preporučujem pogledati:


Hard candy (2005)
Baš kao što i doliči hrabroj djevojčici, glavna junakinja ovog filma zove se Hayley - Stark. Što se dogodi kada 14-togodišnjakinja namami u kafić fotografa za kojeg misli da je pedofil, pogledajte u filmu kojeg je kritika popljuvala, ali u kojem je Ellen zabljesnula kao buduća hollywoodska zvijezda.


An American crime (2007)
U godini kada je snimila Juno, odglumila je i Sylviju Likens u istinitoj priči o ženi iz predgrađa koja je 1960.-tih godina u svojoj kući zatočila djevojku. Brrr. Za sve survivore i one koje vole Natashe Kampusch.


Whip it (2009)
Veliki sam fan rolanja, ali u trenutku kad sam na rolama slomila ruku završila je moja karijera rolerice. Zbog navedenog je bilo pomalo bitter-sweet iskustvo gledati autsajdericu Bliss kako upravo u rolama pronalazi smisao svog života. Ako vam kažem još da je film režirala Drew Barrymore, znate da je zabava zajamčena - preporučam pogledati s prijateljicama uz kokice i sladoled!


Super (2010)
Mislim da nema čovjeka koji nije u životu barem jednom poželio biti superjunak. Luzeru u ovom filmu to je uspjelo i postati! U ovoj crnohumornoj komediji Rainn Wilson je Crimson Bolt, a Ellen Page je njegov pomoćnik Boltie. Ako vas sekiraju oni koji se guraju preko reda u trgovinama i kinima - Crimson Bolt is your man!


Peacock (2010)
Za one koji vole psihološke trilere i Susan Sarandon - ovo je film o čovjeku koji krije veliku tajnu - poremećaj višestruke osobnosti - a Ellen Page u njemu glumi mladu majku Maggie koja je možda jedina koja može stati između njega i njegovog alter ega - Emme.

Nema komentara:

Objavi komentar

Speak up! :)