srijeda, 6. ožujka 2013.

We are never ever ever ever getting back together

Ne znam jeste li gledali film Breaking up s Russellom Croweom i Selmom Hayek u glavnim ulogama, ali ako i niste, ništa zato, pametnije vam je pogledati predstavu kazališta Planet art u kojoj, umjesto Russella i Selme, glavne likove utjelovljuju Nataša Janjić i Amar Bukvić.


Šibensko Hrvatsko narodno kazalište uprizoruje najmanje dvije do tri predstave mjesečno, što je razlog zašto su sve iznimno gledane i zašto nama, koji nemamo godišnju pretplatu, ne preostaje ništa drugo nego otimati se za prvi red sjedala u loži C16 s penzićima kojima je to drugi dom. No, žrtva se isplati, pogotovo kada se radi o ovakvoj, svakom paru bliskoj, tematici.


Prekidi su rađeni prema dramskom predlošku američkog autora Michaela Cristofera, a prate priču ljubavnog para, Alice i Stevea, koji ne mogu jedno s drugim, a ni jedno bez drugoga, a uspiju se posvađati čak i u vezi teorije relativnosti i druga Marxa. U predstavi o paru koji često zaboravlja zašto je uopće zajedno pa u afektu izgovori one, svima poznate, ružne riječi samo s ciljem da povrijedi onoga koga voli Amar Bukvić pokazao je svoju glasnu grubijansku stranu, ali i onu duhovitu, dok je Nataša Janjić svojom interpretacijom neurotične Alice osvojila publiku. Njihova sudbina, pomalo nalik na onu između Katie i Hubbella, izrežirana od Marka Torjanca, idealna je za dejt, pogotovo ako se on nastavi uz čaj u kazališnoj kavani, pa je svakako, ako vam se pruži prilika, pogledajte!

1 komentar:

  1. Nisam bila 100 godina u kazalištu, sramota. Išla bih pogledati kultne Kauboje. Kakve sam sreće (lijenosti) dok se ja odlučim već je propasti kazališta zbog kina... Ma neće!

    OdgovoriIzbriši

Speak up! :)