četvrtak, 21. ožujka 2013.

Haim rhyme

Kako ja već volim sestrinska posla, i ovog puta ukazujem na bend koji se sastoji od sestara iz Kalifornije - one se zovu Este, Danielle i Alana Haim, jedna drugoj su do uha, a nastupaju pod imenom Haim


Iako postoje od 2006., objavljivati glazbu su počele tek lani. Tata im je bubnjar, a mama gitaristica u bendu Rockinhaim, a njihov talent naslijedile su očito i njihove kćeri, jer svaka od njih svira najmanje dva, tri instrumenta. Na pozornici izgledaju kao Banglesice, ali neke nove, drskije od onih koje predvodi Susanna Hoffs. Uživo su iskrene, kao stvorene za interakciju s publikom, pogotovo Este koja svojim istupima često i sramoti sestre.


Studirale se, bavile se raznim stvarima, nastupale lokalno i u humanitarne svrhe, a sada je došlo njihovo vrijeme. Njihovu glazbu opisali su kao "nu-folk–meets–nineties–R&B", s čime bih se složila u potpunosti. U njihovim ritmovima nazire se dašak nekih prošlih vremena, a opet i nešto originalno od 21. stoiljeća, dok zvukom vuku na Fleetwood Mac i ženske vokale '90.-tih godina.


Na turnejama su bile uz Mumford and Sons, Florence and The Machine, Edwarda Sharpea and the Magnetic Zeros, a lani su izdale svoj Forever EP, a prije nekoliko mjeseci i live EP iTunes Festival: London 2012, koji je dostupan na iTunesu. Njihov debitantski album željno se očekuje ove godine, a do tada uživajte u njihovim live snimkama ili uživo negdje u Nizozemskoj ili Francuskoj gdje su trenutno na turneji!


1 komentar:

  1. Često poželim da sam odrasla i ja u glazbenoj obitelji.. Ali onda bih bila crna ovca bez dobrog glasa :D Poslušat ću ih, volim sva imena uz koja su nastupale čike.

    OdgovoriIzbriši

Speak up! :)