četvrtak, 28. ožujka 2013.

Chick flick (IV)

Ovim četvrtim dijelom završavam preporuke za mjesec žena, možda idući mjesec bude preporuka za snažniji spol ;)

16. The Secret Life of Bees (2008)

Nesretna djevojčica upoznat će 60.-tih godina u Južnoj Karolini sestre June, May i August Boatwright, koje će, liječeći svoje rane, uspjeti i Lily maknuti ogroman teret svijeta koji nosi na leđima. Izvanredan roman Sue Monk Kidd te izvrsna glumačka postava ne mogu ni rezultirati ničim drugim no filmom koji ćete pamtiti.17. Little Women (1996)
Susan Sarandon, Winona, Claire Danes, Kirsten Dunst odglumile su u, ne znam kojoj po redu, adaptaciji romana Louise May Alcott o obitelji March. U srednjoj školi obožavala sam Male žene, pročitala sam ih nekoliko puta, uvjeravajući se da sam predobra za svoje vrijeme - kao Jo.


18. Sisterhood of Travelling Pants (2005)
Da, svi znaju, nemoguće je da jedne traperice savršeno pristaju i Tibby, i Leni, i Carmen i Bridget, ali stvarno je nešto čarobno u tome kako se osobe naizgled toliko različite ponekad povežu u čudnim okolnostima i ostanu prijatelji do kraja života. Lijepa je to misao i nije ni čudo što nema žene koja si takve prijateljice ne bi poželjela.


19. How to Make an American Quilt (1995)
Jao, opet ta Winona, i Ellen Burstyn! Kroz prethodnik ya-ya sestrinstva provlači se pitanje ljubavi na koje odgovaraju žene u najboljim godinama, a sve kako bi mlađahnoj Finn pomogli da ne učini njihove greške.


20. In her shoes (2005)
Cameron Diaz i Toni Collette u ovom filmu su sestre, da ne povjeruješ. I na prvi i na drugi pogled potpuno različite, suočit će se sa svojim osjećajima i nesuglasicama u trenutku kada se u njihov život umiješa baka za koju nisu znale da postoji. Nakon što Cameron Diaz odrecitira E.E.Cummingsa, nazvat ćete svoju sestre, gdje god bile.


Nema komentara:

Objavi komentar

Speak up! :)