utorak, 26. ožujka 2013.

Chick flick (III)

U trećem dijelu preporuke filmova koje će gledati i muškarci, a posebno voljeti žene govorim o:


11. Mona Lise Smile (2003) 
Ne, ne treba ti veš mašina da budeš sretna, ne treba ti ni muž, niti upute majke koja svoje neostvarene snove ispunjava kroz tebe - profesorica otvorenog uma, Julia Roberts, poučit će tome djevojke na koledžu Wellesley, koji djevojke pohađaju samo kako bi pronašle muževe.

12. Now and Then (1995) 
Za one koji vole duhove, groblja i prijateljice kao što ih ja volim, ovaj film zasigurno će spadati među omiljene, u one kojima će se vraćati bez obzira na broj svijećica na torti. Dobro, nisam nikad grudi pokušavala sakriti ljepljivom trakom, ali bila sam uvjerena da se od francuskog poljupca može zatrudnjeti. Idealno za gledati sa starim prijateljicama jedne ljetne večeri, dok se sprema oluja - uz tonu sladoleda!


13. Paradise Road (1997) 
Isitinita priča o ženama koje su tijekom Drugog svjetskog rata zatočene na Sumatri i koje svoj smisao i nadu pronalaze u glazbi dirnut će vas u srce i uvjeriti da ne postoji ništa što žena ne može preživjeti. 
14. Mystic Pizza (1988)
Znate i sami da ima nešto zarazno u Juliji Roberts, a gledati je u Čeličnim magnolijama ii Mystic Pizzi je posebno iskustvo. Ona je u filmu problematična Daisy koja zajedno sa sestrom Kat i prijateljicom Jojo radi u pizzeriji čija pizza je nadaleko poznata. Scena kad free spirited Daisy uneredi porsche svog country club momka je nezaboravna - savršeno za gledati s prijateljicama uz pizzu.


15. North Country (2005) 
Film snimljen prema istinitom događaju govori o ženama koje su radile u rudniku i godinama trpjele seksualno zlostavljanje svojih kolega, protiv kojih su dobile i parnicu 1984. godine. Priča o stvarnim ženama koje su se usudile reći: „Dosta je!“, iako do tada nije postojala praksa za kaznena djela takve vrste, posebno će nadahnuti pravnice među vama.

Nema komentara:

Objavi komentar

Speak up! :)