subota, 23. ožujka 2013.

Elektropopastično!

Priznajte si, živimo u svijetu Davida Guette, ali nije to ni toliko loše. Ponekad nam je dosta ovog surovog svijeta, vlade, prosvjeda, nezaposlenosti, tumora i mržnje - i zato, prigrlimo elektropop i zaplešimo, makar plesali on our own!

Robyn
Ova Šveđanka, kao dijete glumaca, od malih nogu je u showbusinessu, a počela je nastupati krajem 1990.-tih. Ipak, njeno ime postalo je megapopularno u našim krajevima tek nakon što je njen singl Dancing on my own nominiran za Grammy u kategoriji najbolje dance skladbe. Danas je Robyn UNICEFova ambasadorica, a do sada je izdala sedam albuma.


Florrie 
Još jedna talentirana Florence - Britanka koja je tekstopisac, pjevačica, model i, prije svega - bubnjarica. Naučila je bubnjati kao šestogodišnjakinja na odmoru u Grčkoj, u tinejdžerskoj dobi izvodila je covere Avril Lavigne, a prije solo karijere bubnjala je za Kylie Minogue, Girls Aloud i Pet Shop Boys.


Alphabeat
Ništa nije trulo u državi Danskoj otkad je Alphabeata! Njihov hit Fascination bio je veliki hit 2007., a njihov veseli zvukić danas predvode pjesme Boyfriend i The Spell.


Oh Land
Nanna Øland Fabricius pravo je ime umjetnice koja se skriva pod imenom Oh Land. Ona je bivša balerina iz Danske koja se glazbi posvetila nakon ozljede kojom je završila njena plesna karijera. Zanimljiva je to dama koja ima dva albuma, savršena za slušanje pod proljetnim suncem!


Icona Pop
Electropop valjda je urođen Skandinavcima jer i ovaj duo čine Šveđanke - Caroline Hjelt i Aino Jawo, a od njihovih lyricsa i synthpop ritmova skakat ćete po kući.


Sia
Zahvaljujući Davidu Guetti i Flo Ridi, svima je poznat fenomenalan glas Sie iz Australije, aktivne u glazbi od 1993. i poznate po svom downtempo i trip-hop elektro izričaju. Ako ste voljeli Titanium i Wild Ones, voljete ćete i Clap Your Hands, Taken For Granted, I'm in Here i druge.


Dragonette
Zaraznu Let it go nema šanse da niste do sada čuli! Band se sastoji od tri člana, a do sada je izdao tri studijska albuma - Galore, Fixin to Thrill i Bodyparts.


Niki & The Dove
Duo čine Malin Dahlström i Gustaf Karlöf, koji također dolaze iz Švedske. DJ, Ease My Mind najveći im je hit.


MNDR
Amanda Warner i Peter Wade čine ovaj zanimljivi duo rođen na MySpaceu, nagrađivan za svoju inovativnost. Njihov album Feed Me Diamonds nalazi se na popisu najboljih pop albuma 2012. godine.


2 komentara:

  1. Ja sam Siu upoznala preko pjesme Breathe Me i skroz mi je čudno što ta pjesma zapravo odskače od njezinog stila :D

    OdgovoriIzbriši

Speak up! :)