petak, 1. ožujka 2013.

Radosno u ovaj dan

"Daj da naučim, poput djeteta u naručju Oca, osjećati neprestanu ljubav kojom me zaštićuješ i pratiš."

Danas rođendan slavi fra Zvjezdan Linić, svećenik i franjevac rođen prije 72 godine. Za svećenika je zaređen 1967. na blagdan sv. Petra i Pavla u crkvi sv. Franje na zagrebačkom Kaptolu, a zaredio ga je kardinal Franjo Kuharić. Oni koji dobro poznaju njegovo djelovanje, znaju da službuje u Samoboru, gdje u sklopu samostana organizira duhovne obnove - Kuća susreta Tabor. Njegovo ime u zadnje vrijeme vezali su uz obraćenje Simone Šajn iliti Gotovac, ali treba imati na umu sva ona obraćenja koja su ljudi doživjeli slušajući njegove duhovne obnove, moleći s njim, a koja nisu dospjela u medije. Ukoliko do sada niste imali priliku upoznati fra Zvjezdana, on vas može približiti Božjoj riječi i preko brojnih knjiga koje je napisao. Ovo su neke od mojih omiljenih.

Da radost vaša bude potpuna
U knjižici iz 2009. na jednom mjestu skupljeni su tekstovi koje je fra Zvjezdan pisao za Glas Koncila, u kojima je nastojao vjernike poučiti sakramentima Crkve. Tekstovi su dostupni i u audio zapisi, i, kao i knjiga, idealan su poklon svakome pričesniku ili krizmaniku.

Dobra strana života
U dobroj strani života fra Zvjezdan govori o svakodnevici u kojima se čovjek može izgubiti i daje nam savjete kako izbjeći otuđenje od Boga u bučnom svijetu.

Bog - svakodnevna tajna i objava
Skup meditacija primjerenima svakoj dobi i svakom danu zasigurno će pripomoći svakome da sabrano moli iz dana u dan.


Radosno u novi dan
Savršeni poklon za svaku dragu vam osobu ili dar koji trebate pokloniti sami sebi - kako biste svakodnevno gledali život kao Božji dar.

Učitelju, gdje stanuješ?

Odgovore na sva pitanja koja imaju mladi, a i stari, o Isusu, njegovom identitetu, naučavanju i djelovanju pronaći ćete u ovoj knjizi.

Nema komentara:

Objavi komentar

Speak up! :)