ponedjeljak, 4. veljače 2013.

Šuška se, šuška :)

Na današnji dan prije 36 godina izdan je jedan od 1000 Albums to Hear Before You Die - Fleetwood Mac-ov Rumours. Povodom te velike obljetnice nedavno je objavljeno deluxe izdanje albuma koje uključuje originalni Rumours, desetak dosad neobjavljenih live snimaka s turneje benda iz 1977. godine te neobjavljene probe sa snimanja samog albuma. U proširenom deluxe izdanju možete pronaći i  DVD s dokumentarcem The Rosebud Film i primjerak albuma na vinilu, što će pravi ovisnici o Rumoursu znati cijeniti.


Rumours, nagrađivan Grammyjem, prodan je u više od 40 milijuna kopija otkad je ugledao svjetlo dana, a neumirovljeni dio Rumours postave benda (Stevie Nicks, Lindsey Buckingham, John McVie i Mick Fleetwood) upravo je objavio datume ovogodišnje svjetske turneje koja će oživjeti zlatno doba Fleetwood Maca - Rumours eru.


Nastao je pod utjecajem cijelonoćnog tulumarenja u hippie Kaliforniji, u doba kad su njegovi kreativni tvorci proživljavali najteže osobne trenutke; rastave brakova, prekide veza, bolesti i sve vrste neslaganja te dokazao da iz onog najgrotesknijeg i najnemirnijeg čovjekovog razdoblja može proizaći nešto lijepo i značajno, nešto što liječi duše - kako samih autora albuma, tako i onih koji ga desetljećima poslije slušaju.


Od Go your own way momenta, kojeg smo svi bar jednom osjetili u životu, preko optimistične Don't stop, vesele I don't want to know, melankolične Dreams i jedine pjesme na kojoj su svi članovi benda radili - The Chain, pa sve do romantične i krhke Songird, ovaj album nema niti jednu skladbu zbog koje biste stisnuli fast forward dugmić. Ukoliko do sada niste, zarazite se 2013. godine Fleetwood Mac-ovim legendarnim albumom - iskrenim i dramatičnim dnevnikom koji u sebi nosi sve draži  ludih sedamdesetih.

Cijeli album možete poslušati upravo ovdje:Nema komentara:

Objavi komentar

Speak up! :)