nedjelja, 10. veljače 2013.

What's your damage, Heather?

U mnoštu klasičnih eighties filmova, kao što su Footloose ili jednostavno rečeno - svi filmovi Johna Hughesa, posebno se izdavaja onaj o, pomislit ćete, već isfuranoj temi - srednjoškolskim klikama u kojima hrpa popularnih djevojaka tlači luzere koji im samo žele biti prijatelji ili ljubavnici. Sad zamislite da se u takvoj grupi većina brutalnih djevojaka zove Heather i dobit ćete - Heathers.


U vremenu prije svih kleptomanskih skandala, Winona Ryder je bila it djevojka - glumila je Lydiju Deetz, Roxy Carmichael, Škarorukovu Kim i Draculinu Minu/Elisabetu, a posebno sam je voljela kao Jo March u  Little Women i Finn u How to Make an American Quilt. Onda je nakon Autumn in New York sve nekako krenulo nizbrdo za našu Winonu. Ipak, u mračnoj komediji Heathers, ona je u svom elementu - glumi buntovnicu Veronicu koja je članica nemilosrdne klike koja terorizira Srednju školu Westerburg. Kako to obično biva, u svojoj težnji za oslobođenjem od plavuša niskog IQ-a, upoznat će zločestog dečka i s njime započeti boj kojemu nije dorasla.

Ako vam neustrašiva Winona i mlađahni Slater nisu dovoljni, sjetite se samo natapirane kose, schrunchiesa, naramenica i ostalih prepoznatljivih modnih detalja '80.-tih - sasvim dovoljno za ugodno filmsko popodne.2 komentara:

  1. Obožavam tinejdžerske filmove. Ovaj nisam stvarno dugo gledala, tnx što si me podsjetila :D Jesi gledala kad Crybaby s Johnnyjem Deppom? Sjetila sam se sad njega zbog Škarorukog. To mi je odličan film :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam taj gledala, nisam bas njegov obozavatelj, ali najbolji mi je u Što muči Gilberta Grapea ;)

      Izbriši

Speak up! :)