petak, 8. veljače 2013.

Muddy love

Zaključila sam danas kako je nemoguće pročitati vijesti na nekom portalu, a da te sa svih strana ne napadnu, ni manje, ni više - grudi! Brdo njih, svih vrsta, materijala i veličina! Nevjerojatno, ali istinito - iako su ih vidjeli milijun do sada, iako ih ima svaka druga osoba na svijetu, pa i njihove bake i majke, muškarcima su one još jako atraktivne, zbog čega smo svi prisiljeni živjeti u svijetu gdje ta nakupina masnog tkiva iskače iz paštete. Nego, što sam htjela reći, totalno su me zbunile i skrenule mi tijek misli. A da, pored svih tih loptica, danas mi je jedna fotografija nakratko zaustavila dah, a na oči izmamila suze. Catherine Atkins 2010. godine s fotografijama "Muddy Love"/ "Puppy Love" osvojila je prvo mjesto na amaterskom fotografskom natječaju AUSFUEL/NTCA. Fotografija prikazuje djevojčicu koja je iz poplave spasila svog najboljeg prijatelja.
 
 
Razlog zašto me toliko dirnula je zato što je jedna moja prijateljica ovih dana jako bolesna, i voljela bih da joj mogu na neki način pomoći, da je mogu spasiti, kao što je ovaj mališan spašen. Njeno ime je Veni i ona je stara francuska buldogica moga boyfrienda. Činjenica jest da ona mene ne voli koliko ja nju volim, ali sigurna sam da je u pitanju samo ženska ljubomora jer joj je moje krilo bilo i više nego ugodno dok je bila beba. Navela me ova blatna djevojčica da mislim na Veni i na sva nemoćna bića koja svakodnevno traže našu pomoć, a mi za njih ne nalazimo vremena, novca, ljubavi. Vječito smo opterećeni sami sobom, svojim problemima, i zaboravimo na život, i na svoj, i na tuđi. A istina je jednostavna - oni ne trebaju puno, samo male ruke, pa makar one bile i blatne. 
 

Samo neki od azila u Hrvatskoj
Osječki azil za pse
Azil u Splitu
Šibenski prijatelji ŠUM

1 komentar:

  1. https://www.facebook.com/malasapa?fref=ts - za peseke
    I https://www.facebook.com/pravasapa za mice mace.

    Baš dirljiva fotka. Nadam se da će peso ozdraviti! Kako je to tužno što žive životinjice toliko manje od nas, pa znamo da ćemo se morati kad tad s njima pozdraviti..

    OdgovoriIzbriši

Speak up! :)