subota, 9. veljače 2013.

Blast from the past, mate!

Sasvim slučajno naletjeh na ime grupe Steps i odjednom mi kroz glavu prođu i mnogi drugi izvođači koje sam upoznala kroz serijal Top of the Pops, čije sam sličice skupljala i kazete kupovala krajem prošlog stoljeća. Ne, ja još nisam u mirovini, ali zaista se čini kao da je otada prošla cijela vječnost. Došli su neki novi klinci, ovih mojih britanskih anonimusa malo se tko danas sjeća, a svijetla budućnost koju sam im ja predviđala nekako se putem izjalovila. Ipak oni žive u mojim sjećanjima, i na Youtube-u :)


Steps su bili predvodnici britanskog dance popa, a sjećam se da se jedan član zvao H, to je bilo skroz kul. U danima ponosa i slave prodali su preko 20 milijuna primjeraka svojih albuma, a iznenadio me podatak da su lani izdali svoj četvrti album!

S club 7 je osnovao bivši menadžer Spiceica (koje zaslužuju jedan posebni post u naredno vrijeme), a u bendu ih je pjevalo i plesalo - pogađate - sedmero. Imali su i četiri sezone svoje serije, a kažu da su po uzoru na njih nastali današnji mjuzikli kao što su High school musical i Glee.


Imala sam na VHS-u snimljenu jednu pjesmu grupe Hear'Say i puštala sam je često, pa premotavala kazetu, pa opet puštala...da, nekad nisi mogao ni pjesmu na repeatu držati tako lako. Nastali su slično kao i S club 7, a na wikipediji je danas samo zabilježeno " short-lived British manufactured pop group", baš tužnjikavo.


O irskom B*Witched u to vrijeme nisam znala ništa, osim da su u bendu sestre blizanke. Snimile su dva albuma, poslije njih se razišle svaka na svoju stranu, a njihov poster, gdje su obučene baš kao u ovom videu, dugo mi je bio zaljepljen na radnom stolu, sve samo zbog C'est la vie!


Atomic Kittena već se svi sjećaju, a ako niste znali, lani su se cure okupile kako bi snimile serijal Big reunion zajedno s ovdje navedenima B*Witched, Boyzone i dr., pa odlučile i napraviti malu turnejicu s njihovim najvećim hitovima, kako to obično biva kad ponestane novčića u showbizzu.


Nema komentara:

Objavi komentar

Speak up! :)