utorak, 17. lipnja 2014.

Good girl in yellow dress

Ne znam za vas, ali moja uobičajena noćna mora svodi se na moj pokušaj da se spremim za (ne)važnu priliku (odlazak u školu najčešće), a to zriktavanje traje cijeeeeeeelu noć - ne mogu pronaći određeni odjevni predmet, ne mogu namjestiti kosu, odjedanput nestane vode ili se dogodi neki drugi užas. Gore od toga bilo bi jedino izgubiti se u nepoznatom dijelu grada i cijelu se noć pokušavati vratiti kući, baš kao što se dogodilo Paulu Hackettu u Scorsesejevom odličnom After hours.

Od 1985. godine, kad se proslavio Griffin Dunne koji je utjelovio nesretnog Paula, mnogi su pokušavali ponoviti njegovu noćnu moru. Ali, samo je Steven Brill uspio - snimivši komediju Walk of shame u kojoj glavnu ulogu igra komičarka Elizabeth Banks (loooove her - Pitch Perfect je najbolji feel good movie ever).


Bitch s televizije, Meghan Miles, voditeljica je vijesti koju jednog dana strefe svi oni stresni događaji koje liječnička struka navodi kao moguće uzroke infarkta - napusti ju zaručnik, a posao snova za dlaku joj izmakne iz ruku. Prijateljice je na silu odvlače u večernji izlazak, nagovarajući je da svoj stres iskali na nekom od lokalnih penisa. Oblače je u ozloglašenu žutu haljinu, i njena Twilight zone večer počinje.


Neću vam otkrivati previše, ali reći ću da je ovo film zbog kojeg ćete drugi put promisliti prije nego obučete droljastu haljinu ili uskočite strancu u krevet, zbog kojeg ćete početi cijeniti trčanje u štiklama kao ozbiljnu sportsku disciplinu, nabaviti nekakvu vrstu GPS-a i odustati od tvrdnji da ni u kojem slučaju ne biste učinili nešto nemoralno poput dilanja cracka, švercanja u javnom prijevozu ili krađe. Elizabeth Banks u žutoj haljini nasmijala me u svakoj sceni, naučila toleranciji i pristojnosti te pritom uspjela i iznijeti kritiku modernih medija - i sve to u 95 minuta - savršeno! Pogledati o b a v e z n o!

1 komentar:

Speak up! :)