utorak, 3. lipnja 2014.

Ah, to be young again!

Sunce je napokon zagrijalo tužni šibenski kamen i odmah sam romantično raspoložena. Putem do posla njuškam procvjetalu lavandu, ptičice pjevaju, svijet se vrti u ritmu ljubavi. Koji klišej, I know.
Nema ljubavi do prve ljubavi. Zato u kategoriji romantičnih filmova posebno mjesto zauzimaju filmovi o onim prvim - prvim pogledima, prvim poljupcima, prvim dodirima, prvim prekidima. 
Devedesete su imale 10 razloga zašto te mrzim i Američku pitu, ali danas svijetom vladaju neki drugi klinci. Ipak, i oni na svoje načine uče kako voljeti, kako ljubiti, kako ne izgubiti sebe. Volim pogledati takve filmove i prisjetiti se kako je biti mlad - oni me inspiriraju da budem zaljubljena onako kako se može biti zaljubljen samo sa šesnaest godina.
Stoga, evo nekoliko modernih filmova o neobičnim prvim ljubavima - za sve vas zaljubljene u ljubav!

Nick and Norah's Infinite Playlist (2008)
Smotanko Michael Cera glumi Nicka kojeg je ostavila djevojka, a koji joj još uvijek snima mix CD-e, dok Kat Dennings glumi Noru koja dijeli njegov glazbeni ukus. Koliko je to bitno za uspješnu romantičnu vezu možete i sami provjeriti u ovom zabavnom filmu.


Flipped (2010)
Ovo je zacijelo jedan od najljepših filmova koje sam pogledala prošlih godina. Dječju ljubav koja je neraskidivo povezana s jajima i stablom javora, ispričanu atmosferom šezdesetih godina prošlog stoljeća nećete nikada zaboraviti.


The First Time (2012)
Ovaj nimalo razvikani film napravio je Jon Kasdan, autor koji je pisao za Dawson's creek, Freaks and geeks i Kalifornikaciju. U The first time ispričao je priču o kreativki Aubrey i slatkom Daveu koji jedne večeri, na dosadnoj zabavi, započnu razgovor. Što je uslijedilo, provjerite sami.


The Spectacular Now (2013)
Maturantske brige, prve ljubavi i egzistencijalne krize tema su filma o mladom Sutteru koji, nakon prekida s djevojkom, upoznaje dragu Aimee koja bi mu mogla promijeniti život. Živjeti u trenutku ili se potruditi oko budućnosti, pita se Sutter, a pitamo se često i mi.


The Fault in Our Stars (2014)
Film snimljen prema iznimno popularnoj knjizi Johna Greena najiščekivaniji je tinejdžerski film ove godine. Njegovi glavni akteri su Hazel i Gus, prijatelji u nevolji, koji će nas uvjeriti u onu staru - svako zlo za neko dobro.

2 komentara:

  1. Hvala na preporukama, pogledam sve obavezno! Fault sam pročitala, pa me baš zanima koliko će se razlikovati film od knjige.

    Btw, neki dan sam otkrila tvoj blog i oduševila se (i bila sam 100.lajkačica na fbooku ;)). Imamo toliko toga zajedničkoga, da nisam mogla vjerovati!

    Radujem se svim novim postovima! Pozdrav :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Uljepsala si mi dan i 100. lajkom, a i ovim postom :D Hvala!

    OdgovoriIzbriši

Speak up! :)