nedjelja, 15. lipnja 2014.

Abbi & Ilana Bueller's day off

Ako volite Workaholics, 30 Rock i Girls, svidjet će vam se i serija Broad City - Frankenstein svih serija o ženama iz New York Cityja (20 min). 


Glavne junakinje su Abbi i Ilana, dvadesetineštogodišnjakinje koje se uvjeravaju da su neovisne moderne žene, a samostalnost dokazuju npr. sposobnošću da pronađu dilera marihuane u što kraćem vremenu. Vode razgovore o važnim temama - o tome zašto je loše marihuanu držati u nature's pocketu  - vagini, ili koja pasmina psa bi najradije bile. Dane provode bježeći od posla poput Ferris Buellera, skitajući se po gradu, skajpajući (u naaaaajneugodnijim situacijama), ni ne pokušavajući učiniti nešto od svog života. 


Abbi stanuje s odvratnim cimerom koji joj redovito opustoši hladnjak, a Ilana seksualno iskorištava zbunjenog zubara koji je u nju ludo zaljubljen. One su autsajderice koje nikad neće odrasti.

Publika je, sasvim neočekivano, zavoljela ovaj projekt komičarki Abbi Jacobson i Ilane Glazer i njihove uznemirujuće zgode. Oni koji su pogledali seriju rekli su da nisu očekivali mnogo, a svejedno se dobro nasmijali. Iako žive čudnim lifestyleom, njihovi životi nisu dosadni, niti depresivni - one su slobodnog duha, žive kako žele, a vežu ih interne fore i prijateljstvo čudnije od ikojeg.


Serija je obnovljena i za drugu sezonu, a jedna od producentica je duhovita Amy Poehler. Ova serija svidjet će se feministicama koje vole komediju, posebno ako su poslije srednje škole nerado odustale od nošenja svoje vijetnamke.

Nema komentara:

Objavi komentar

Speak up! :)