subota, 6. rujna 2014.

Život je lijep - čak i u srednjem vijeku!

U Gilmoreicama se često spominje Renesansni sajam jer je Lukeova otkačena sestra Liz dio grupe koja putuje i prodaje svoje proizvode noseći srednjovjekovne kostime, a to je i najbliže što sam ja bila takvom sajmu - sve do danas.


Majka priroda nam je jutros podarila sunčano vrijeme pa smo uspjeli prošetati Sajmom u srednjovjekovnom Šibeniku, koji se već desetu godinu održava u Šibeniku početkom rujna, odmah nakon nadaleko poznatog Koprivničkog srednjovjekovnog sajma. Šibenik ovih dana gori od priprema za snimanje pete sezone Game of thrones koje će se dogoditi ovog mjeseca na šibenskim tvrđavama, stoga je ovaj sajam savršena priprema za taj događaj.


Na sajmu smo našli razne zanatlije, mnoge stričeke koji prodaju antikvitete, tete koje izrađuju prirodnu kozmetiku, simpa modne detalje, ljude koji ručno izrađuju praćke ili se bave samostrelom. 


Sreli smo i šibensku gradsku stražu, stražu s Raba i iz Bakra, žensku stražu iz Križevaca i drage nam Slavonce - pandure baruna Trenka iz Požege. 


Papali smo ukusni poljički soparnik, slavonske langošice, a kupili koprivničko kupinovo vino (iz zdravstvenih razloga, dakako!) i međimurske medenjake (jer do kulena i kobasica od gužve nismo mogli ni doći) koji su nam fino sjeli uz podnevnu kavicu. Život je lijep!


Nema komentara:

Objavi komentar

Speak up! :)