ponedjeljak, 8. rujna 2014.

Sve što znam o vjenčanjima naučila sam od Gilmoreica (1)

Svemu, osim onome čemu su me naučili roditelji, škola ili ulica, iliti sokak, naučile su me Gilmoreice, pa tajbitnijem o djevojačkim zabavama (zbog čega bih najradije djevojačku zabavu provela gledajući filmove Molly Ringwald ili barem penis Richarda Gerea), ali i o vjenčanima. 

Tijekom sedam sezona Gilmoreica, imala sam priliku vidjeti pripreme za brojna vjenčanja koja je Lorelai organizirala u Independence Innu, korejska vjenčanja u Kim's antiques, pripreme za Lorelaino vjenčanje s Maxom, Sookieno vjenčanje, budističko-adventističko vjenčanje Lane i Zacka, renesansno vjenčanje TJ i Liz, obnovu zavjeta Richarda i Emily, vjenčanje Lorelaine šefice Mije, vjenčanje Loganove sestre Honor i pretpripreme za Lorelaino vjenčanje s Lukeom. Dovoljno prilika za steći određeno iskustvo, zar ne? Pa evo što sam naučila.

1. Pjesma za prvi ples mora označiti novu fazu života

Volim kad Richard na obnovi zavjeta iznenadi Emily pjesmom Wedding bell blues, po kojoj je i čitava epizoda nazvana, pokazavši da romantika ne izumire s godinama ni stažem u braku. Svoju pjesmu za prvi ples izabrali smo baš kao mantru po kojoj želimo živjeti sljedećih par desetljeća.


2. Vjenčanje je riskantno i bez rasporeda sjedenja
Svaki moj dosadašnji pokušaj organiziranja rasporeda sjedenja pao je u vodu i vjerujem da je nemoguće složiti raspored tako da svakom gostu odgovara - čak i bez Lorelai koja ga namjerno želi poremetiti tako da ljudi koji se međusobno ne podnose sjede jedni do drugih.


3. Ako ne želiš prije vjenčanja isprobavati vjenčanicu, zapravo se ne želiš udati za dotičnog gospodina

Emily se na Lorelainoj djevojačkoj zabavi prisjetila kako je nestrpljivo iščekivala svoje vjenčanje, kako je svaku večer isprobavala haljinu zamišljajući Richardov izraz lica na dan vjenčanja. Za Lorelai je to bilo crveno svjetlo - ona, naime, prije vjenčanja s Maxom nije poželjela isprobavati vjenčanicu. Što da vam rečem, blago je reći - želim je isprobavati do besvijesti - ali ona je još uvijek u salonu!


4. Ako sama izabireš haljine za djeveruše, one će ti to predbacivati do kraja života

Možda bih u organizaciji vjenčanja i podlegla amerikanizaciji i izabrala sama kroj i boju haljina za djeveruše, ali s obzirom na Lorelaine pouke i činjenicu da su mi djeveruše sestre, svaka unikat na svoj način, njihovu individualnost bilo je nemoguće i pokušati zatrti.

Nema komentara:

Objavi komentar

Speak up! :)