srijeda, 9. srpnja 2014.

Kad narastem bit ću Millie

U tjednu smo u kojem smo se usredotočili na izbor torte koju ćemo moj muž (hm, zvuči ful čudno) i ja iskasapit na dan našeg vjenčanja. Mislila sam da ću biti malo više bridezillški nastrojena na izbor fantastične-super-fora-romantične-posebne torte, ali nekako mi se izbor sveo na to da se nadam da će biti fina i da ćemo taj slatki okus pamtiti godinama kasnije, kad život postane gorak.


Kako inspiraciju za planiranje svog vjenčanja crpim uglavnom iz filmova (kad ćeš shvatiti da ne živiš u filmu - rekao bih po stoti put moj otac), za odabir svadbene torte iz naftalina sam izvukla film Because I said so koji sam, bez pretjerivanja, dosad pogledala dvadesetak puta. Imam ga snimljenog i na VHS-u i običavam ga gledati u onim mokrim jesenskim danima kada se žena poželi zavući pod dekicu i uz čašu toplog napitka ili krišku čokoladne torte gledati light film. 


Na stranu s tim što u njemu glumi Lauren Graham (Lorelai!), njegove prave zvijezde su divna Diane Keaton i slatkica Mandy Moore (volim ju - ubij me!) koje glume preopsesivnu majku i najmlađu od njezine tri kćeri koja ne uspijeva pronaći sreću u ljubavi. Luda majka dat će, stoga, oglas i održati čitavu audiciju u potrazi za savršenim zetom, naravno, bez znanja kćeri - Millie. 

Volim ovaj film jer je Millie ljudski šarmantna u svojoj nespretnosti. Volim ga jer Millie ima svoj catering i jer obožava svoj posao. Volim što je samostalna i uživa u tanjuru tjestenine i čaši vina sama, u svom kul stanu. Volim ga jer Millie ima dvije sestre, i volim zamišljati da ćemo moje sestre i ja biti takve kad odrastemo.

Simpatična Millie davno mi je prirasla k srcu i često me podsjeti da bih trebala samoću gledati i kao slobodu u svom najboljem izdanju. Sjeti me da je sretan čovjek koji voli svoj posao, i da srce koje voli prašta mnoge propuste. I da je svaka žena posebna na svoj način, baš kao što je posebna i svaka svadbena torta.

Nema komentara:

Objavi komentar

Speak up! :)