nedjelja, 30. ožujka 2014.

Ljeto nam se vratilo!

Ovaj film nije nominiran za Oscara, ali je na popisu najboljih komičnih filmova prošle godine, što ne čudi budući da je jedan od njegovih tvoraca Jim Rash - dekan iz serije Community! Uz humor, soundtrack filma ćete zavoljeti u prvim minutama ovog filma koji podsjeća na cvrčke i ljetne dane.


Mladi glumac Liam James (iz Kanade, btw) dobio je brojne nominacije i nagrade, a u filmu The way way back glumi smotanog Duncana koji je produkt razvedenih roditelja, i koji, nažalost, ljeto mora provesti s majkom (Toni Collette - obožavam je!) i njenim novim dečkom (Steve Carell) i njegovom kćerkom. Dok se njegova majka provodi s pijanim društvom (Allison Janney, Amanda Peet i dr.), beskrajno dosadne dane u kojima ga nitko ne doživljava Duncan nastoji skratiti biciklirajući do vodenog parka, gdje stječe i prijatelja (presmiješni Sam Rockwell). 


Sjećate li se vremena kad ste tek okusili samostalnost, počeli izlaziti u grad, a roditelji su vas prisilili da ljetujete s njima? E, pa sad zamislite da ljetovati morate s majkom, koja vam nije nimalo bliska, i njenim iritantnim dečkom koji vas omalovažava na dnevnoj bazi! Vaša obitelj više vam se ne čini tako loša, zar ne? Hoće li kroz društvene igre i tajne između članova nove obitelji isplivati Duncanova ranjivost, ili hrabrost, hoće li se zbližiti s mamom, ili možda zaljubiti - provjerite sami ako ste željni ljetnog sunca, ili vam se ove nedjelje jednostavno ne da ništa osim izležavati uz filmove!


Nema komentara:

Objavi komentar

Speak up! :)