ponedjeljak, 26. studenoga 2012.

Girl on fire

Ovih dana Alicia Keys, glumica i pjevačica koja ne sramoti niti jednu od navedenih profesija, objavila je svoj novi, peti po redu, studijski album - Girl On Fire.Čudo od djeteta koje u bogatom životopisu ima i epizodnu ulogu u Cosby showu, superwoman koja je diplomirala na Professional Performing Arts School sa šesnaest godina najbolja od svih diplomanata, nagrađena s čak 14 nagrada Grammyja koje drži doma u kartonskoj kutiji, s 30 milijuna albuma prodanih diljem svijeta, na albumu je okupila ekipu R&B stručnjaka čija imena zapravo nisu bitna nama laicima koji pri ocjeni novog albuma samo želimo znati ima li na tom CD-u nešto kvalitetno ili ne.
Zahvaljujući njenom bogatom-talijansko-irsko-škotskom-afričkoameričkom-nasljeđu i putovanjima svijetom, kroz novi album se provlače bubnjevi, elektronika, reggae i moderni soul.
Eklektična When it's all over i Listen to your heart napisane su za kišne dane uz topli čajić i dekicu. A kad ste već pod dekicom, hm, pozovite svog mužjaka, jer Fire we make je baš fina uvertira u romantično maženje.


Nadahnjujuća New day i eklektična Limitedless te naslovna Girl on fire, s tipičnim zvukom newyorških ulica na kojima je Alicia i odrasla, odlične su za početak dana ili spremanje za izlazak, bar koliko se sjećam tog entuzijazma, budući da živim penzionerski zadnjih mjeseci.
Vjerna svom izričaju, ostavila je mjesta i za svoje klasične kontraaltovske piano balade koje govore o slomljenim srcima i ženskoj emancipaciji, kao što su meni omiljena Brand new me i romantične Not even the king, That's when I knew i One thing.


Soul suicidalni 101 ne preporučujem slušati ako ste pod utjecajem viška estrogena, pa se pametnije prepustiti gospelskoj Tears always win.
Prigovaraju joj da ima presirov glas, da ne piše dubokoumne tekstove, da je isklišejizirana, ali oni koji su princezu soula zavoljeli u Fallin', voljet će je i desetljeće kasnije, bez obzira na to s kojom vrstom glazbe eksperimentirala.

Nema komentara:

Objavi komentar

Speak up! :)