petak, 1. kolovoza 2014.

Naše malo misto

Veliki gradovi su top odredišta za uzbuđenja gladne turiste, ali ako tražite bijeg od stresa na poslu, gužve i buke u mjestu stanovanja, mir potražite u nekom od manjih mjesta na našoj obali, kao što je npr. Tribunj, u kojem rado provodim vikende.


Podijeljen na kopneni dio te na, mostićem povezan s njim, poluotočni dio na kojem su se zbile kamene dalmatinske kućice, Tribunj broji oko 1.500 duša i savršeno je mjesto za romantičan odmor udvoje ili veseli odmor s obitelji.


Ako niste znali, iz Tribunja su naš poznati pjevač Đani Stipaničev te dirigent i skladatelj Boris Papandopulo, a iako je odrastao u šibenskoj ulici velikana, upravo u Tribunju rođen je najpoznatiji brk Hrvatske - Mišo Kovač.Iako udaljen od prenapučenih Vodica tek nekoliko kilometara, Tribunj je prava oaza mira u kojoj večeri možete provesti ispijajući limunadu uz more, s pogledom na otočiće Lukovnjak i Logorun, na kojima se stoljećima goje tribunjski tovari, ili u ribarskim feštama i tradicionalnoj trci magaraca koja se odigrava upravo večeras na tribunjskim ulicama.

2 komentara:

  1. Ne znam volim li više tvoje slike ili tekstove... Divnodivno!

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvalaaa, ovo je prvi put da mi netko hvali fotke, puno mi to znaci, pogotovo jer su slikane prastarim digitalcem! :)

    OdgovoriIzbriši

Speak up! :)