ponedjeljak, 18. kolovoza 2014.

It's just like riding a bike

Ništa me ne može razveseliti i napuniti mi baterije kao vikend doma, a kad se još, k tome, radi o produženom vikendu - sreća je neopisiva!


Mama me dočekala s pohanim vrganjima koje je tata pronašao u šumi (zaboravi masline i druge proizvode krša, u ovim šumskim delicijama rado bih se ugušila!), a tata obradovao restauriranim biciklom na kojem sam i naučila okretati pedale. Donio ga je iz Slovačke prije rata, na njemu sam po prvi put razbila koljena, stekla prve prijatelje. Godinama je prašan i ispuhanih guma čamio na tavanu, a prije tri dana provozala sam ga svojim susjedstvom, bez obzira na kilažu na koje mali crveni biciklić nije navikao. Kakav osjećaj slobode!


Kava s kumom i s prijateljicom koja je živjela u Nizozemskoj posljednjih šest mjeseci uljepšale su mi dane, a osim potrazi za burmama (check!) i mladoženjinim cipelama (više sreće drugi put), ovaj vikend posvetila sam i izradi dekoracija za skorašnje vjenčanje. Važno mi je danu vjenčanja dati osobni pečat, pomno biram cvijeće, liturgijska čitanja, ulažem svoje ideje i svoje ruke, i nadam se da će svi uživati u opuštenom i romantičnom ugođaju koji nastojim stvoriti. U izrađivanju rustic chic dekoracija pomogle su mi sestre koje su se, kao i ja, uljepile u vrpcama, ljepilima i špagama, dok su svirale Spajsice i Bekstrići i dok je mirisala mamina domaća višnjevača. Jedna od ljepših večeri koje smo u posljednje vrijeme provele zajedno - nosit ću je u srcu dok ne budem senilna!


Iako se, dok me nema, u našem vedrom gradiću nikada ne dogodi ništa naročito novoga, meni je on uvijek nov, živ i zanimljiv. Ondje sretnem drage ljude i tamo sam svoja. Ondje je nebo najljepše. Ondje pronađem mir, dobijem krila.


 Uvijek s nestrpljenjem čekam naš sljedeći susret, a do ovog nadolazećeg, kad ću u crkvi svetog Antuna Padovanskog izgovoriti svoje "Da!", vjerojatno ću prolupati od iščekivanja!:)

3 komentara:

  1. Divan post i jedva čekam vidjeti gotove ukrase.

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala! Naravno, nakon svadbe full report! ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. I bicikl mi je super, u procesu sam trazenja neke stare olupine da je pituram u bijelo i uredim u shabby chic stilu i uklopim u vrt. :)

    OdgovoriIzbriši

Speak up! :)