subota, 22. studenoga 2014.

Pet sitnica koje će vam popraviti imunitet

Iako je mjesec studeni iznadprosječno topao, sirota ja već tjedan dana muku mučim sa začepljenim nosom i nepresušnom zalihom balaca u nosu. Nemam temperaturu i funkcioniram na dnevnoj bazi, ali nikako da povratim snagu. Liječim se na razne načine, pa ako ste i vi u klubu nezdravih, evo nekoliko stvari koje preporučujem za liječenje tijela, i duha, dakako!


Dragi i ja ovisni smo o društvenim igrama, koliko god one ponekad bile izvan naše lige. Scrabble smo pronašli po povoljnijoj cijeni u Mulleru i patili se danima - tko bi rekao da slaganje riječi na hrvatskom standardnom jeziku može biti tako teško? Trening sivih stanica i smijeh liječe svaku dijagnozu!


Hvala Bogu, vitamina D nam ne manjka! Iako nam je jugo dosađivao u mnogo navrata u zadnje vrijeme, guštanje u suncu još uvijek je jedna od privilegija koje imamo kao stanovnici grada na moru. A kavica na balkonu nešto je čega se nisam sposobna odreći, koliko god kofein štetio mom bez-željeznom organizmu.


Da se razumijemo - kupovina odjeće i namirnica za čišćenje kuće ili kuhanje ručka - nužno zlo. Ali, u dućanima kao što je Algoritam mogla bih biti danima! Osim slatkih knjiga, pronašla sam u njemu i ovaj stalak za džindže (70 kn) koje trpam na razne lokalitete u stanu i nikad ih ne mogu pronaći. Prazan novčanik, ali život je olakšan. I love shopping!


Nije tajna da je za mene bundeva kraljica! Kad bih morala birati da jedem samo jedno povrće do kraja svog života, izabrala bih muškatnu tikvu, koja predstavlja sve najbolje od jeseni, a odlična je u juhici i desertima! Juhu radimo po najjednostavnijem receptu koji toplo preporučujemo - juha od muškatne tikve.


Ovih dana svojih 15 minuta slave dobile su mandarine s doline Neretve. Nisam sklona panici i ne vjerujem u zavjere, ali otkad sam probala domaće mandarine koje dozrijevaju na suncu na našem dvorištu postala sam svjesna razlike između voća koje nam se nudi u dućanima i onog koje je na hrvatskom tlu uzgojio mali čovjek! Neusporedivo! Ako ste u prilici, naručite mandarine na Finoteci - vjerujem da su vrijedne svake kune!

Nema komentara:

Objavi komentar

Speak up! :)