utorak, 25. srpnja 2017.

Kapetaničin morski dnevnik - dan prvi

Idite na more s djetetom. Bit će vam super. Pa što ako ona ne voli ni sladoled jesti jer je hladan, možda ju kupanje u hladnoj vodi baš oduševi. Bit će vam super. Putujte po noći, jer tako rade svi s malom djecom koja onda prespavaju cijeli put. Ma bit će vam super. 


Je, super nam je. Baš super. Otkad smo došli na more, nismo oka sklopili, a miris kreme za sunčanje u zraku na našu ionako hiperaktivnu dvogodišnjakinju djelovao je poput dopinga - trči brže, skače više, i nikad se ne umara - tek malo protrlja oči i spremna je za nove pustolovine.


Prvi dan proveli smo moleći ju da ide spavati, i nadajući se da će ju barem more izmoriti. No, moru je prišla tek na pola metra, da može bolje baciti kamenčić u njega. Ali nije sve tako crno, na plaži su je oduševili tuševi oko kojih se - gle, čuda - stalno stvaraju lokvice po kojima uživa skakati.

Nakon putovanja i ne spavanja, naši razgovori sveli su se na rečenice tipa "Ajmo se pravit' da nismo uopće umorni i preživčani", "Ma neka, ne bih ni išao spavati, ovako ću iskušati svoje granice", ili "Sad sam pol' sata gledao Andriju i Anđelku bez tona i nisam ni skužio, i bilo mi dobro". Da imamo snage, spakirali bi se i uputili natrag kući, ali ovako ćemo se upustiti u još jednu avanturu sa šašavom Frankom koja voli mjehuriće od sapunice i lokvice više od mora - kud puklo, da puklo.

Nema komentara:

Objavi komentar

Speak up! :)