subota, 29. srpnja 2017.

Kapetaničin morski dnevnik - dan peti

Kad ljetujete s djetetom, ono što se čini najkompliciranijim je pronalaženje vremena za partnera. Dijete nas iscrpljuje emocionalno i fizički, pa mi se ponekad čini da uopće ne provedemo vrijeme kvalitetno. 


Dodatni pritisak stvaraju mi zlatni parovi koji na Instagramu nose matching sunčane naočale, koji se chek in-aju u fancy hotelima, i naslikavaju svaki obrok koji progutaju u potrazi za lajkovima prijezira i zavisti. Ti znaju uživati, ili se bar tako čini.


Nama je doručak samo doručak. Muž svako jutro donese svježe kifle iz pekare, i zajedno ih smažemo, da se ne pokvare. Kavu skuha on, ja ju popijem. Ja deratiziram stan i saniram ukakane pelene, a on mijenja žarulje i brine oko auta. Zajedno navlačimo dijete, pratimo je okom i skokom, dok se ne skljokamo od umora. Pogledamo Game of thrones, pohamo piletinu i pravimo miješanu salatu. Operemo suđe i gledamo se krepani tih deset minuta koje imamo jedno za drugo dok zmaj spava. Pa ponovimo opet ono praćenje okom i skokom, dok se ne preznojimo sedamnaest puta. Smijemo se njenim facama. Ja joj kuham griz za večeru, on gleda vaterpolo. Pjevam joj Život nije siv umjesto uspavanke, on me dočeka s pivom. Crnim, jer zna da to najviše volim. Pijemo pivo i život je lijep. Možda bude i romantike, ako netko od nas ne zahrče u pola akcije.

2 komentara:

  1. To je realnost, a ne bajka. Lijepo je da se međusobno nadopunjujete i pomazete. Kad dijete bude vece imati cete jos vise vremena za zajednicka opustanja.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je, jedva cekam penziju da budemo opet kao mladenci :D

      Izbriši

Speak up! :)