petak, 4. travnja 2014.

Da sam ja princeza...

Sanjala sam davno da ću na dan svoga vjenčanja nositi široku vjenčanicu s trideset slojeva tila, inspiriranu Disney princezama. Moj izbor ipak, naposljetku, nije pao na puf princess haljinu, pa odlučih provjeriti kakve vjenčanice su uopće nosile današnje, prave, princeze na najvažniji dan svog života. 

1. Švedska princeza Madeleine lani je obukla je predivnu Valentino haljinu.2. Izbor princeze Grčke, Marie - Chantal, 1995. godine također je bio Valentino.


3. Princeza Monaka, Charlene, 2011. nosila je na svome vjenčanju Armani haljinu od 130 metara svile.


4. Norveška princeza Martha Louise nosila je vjenčanicu norveškog dizajnera Wenchea Lychea u pomalo srednjovjekovnom stilu.


5. Princeza Victoria od Švedske, promovirala je, također lokal-patriotski, švedskog dizajnera Pära Engshedena.


6. Moj favorit je vojvotkinja Luxemburga, Claire, u predivnoj haljini Elija Saaba.


7. Claire je možda inspiraciju potražila u haljini belgijske grofice Stephanie koja se udala za princa Luxemburga u raskošnoj haljini Elija Saaba.


8. Ipak, nitko u posljednjih nekoliko godina nije utjecao na modu kao što je to učinila Kate Middleton čipkastom haljinom Sarah Burton, dizajnerice kuće Alexander McQueen, naslijedivši tako Lady Dianu, čija haljina je uoči vjenčanja '80.-tih bila najčuvanija modna tajna, a dizajnirali su je David i Elizabeth Emanuel.

 

I što je u trendu na kraljevskim dvorima?
Čipka - check!
Ivory - check!
Dugi veo - check!
Šlep - check!
Bila moderna ili ne, jedno je sigurno, za nekoliko mjeseci bit ću princeza svome dragome!

2 komentara:

 1. Genijalna tema za post! Meni se najviše od princeza sviđa od Kate Middleton, nekako mi je najmodernija, ali možda i zato što znam za nju i simpa mi je.. A haljina od njene sveki je Bože sačuvaj, ali to je bilo drugačije vrijeme. Bit ćeš princeza for sure!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Smijesno je procitati da se smatra da je lady Di postavila standard za moderne mladenke, lude 80-e :)
   Hvala ti!

   Izbriši

Speak up! :)