srijeda, 29. ožujka 2017.

Proljetno spremanje

Nakon što smo ovog proljeća odlučili Franku ispisati iz jaslica, i to nakon šeste uzastopne upale uha zbog koje smo umalo završili na infuziji na pedijatriji, mogu se opustiti i donijeti nekoliko sitnih odluka koje mogu uljepšati moj život iliti, kako ja to zovem, obaviti unutarnje proljetno spremanje.

Što mogu danas, neću ostavljati za sutra - i to kako na poslu, tako i kod kuće. Nekada je očekivano nakon neprospavane noći zabušavati na poslu, ili odgađati pranje prozora tjedan dana, ali činjenica jest da nas svi ti odgođeni poslovi dočekaju kad tad, i tek nas onda uhvati panika od količine zadataka. Zato, polako, pomalo, sve se stigne - još danas!


Neću misliti na torticu! Volim slatkiše, a još više volim kolače, a više nego ih volim jesti - volim ih praviti! Međutim, iz zdravstvenih razloga trebala bih zabraniti šećeru približavanje na 500 metara, pa me ovakve ponude u knjižarama naprosto izluđuju!


Motivirat ću druge na čitanje! U posljednje vrijeme dala sam si zadatak - poticati druge na čitanje, pa su se moji rođendanski pokloni sveli na poklanjanje članskih iskaznica lokalne knjižnice, knjiga, bookmarkera ili dnevnika čitanja. Osim toga, raspačavam knjige iz svoje kućne biblioteke u tolikoj mjeri da ću morati potražiti pomoć stručnjaka u izradi prikladnog kataloga i sistema posudbe. Sve navedeno radim iz jednostavnog razloga - čitanjem se povećava inteligencija, poboljšava vokabular, koncentracija, postajete kreativniji i opušteniji, pa i zdraviji - a to sve želim svojim bližnjima! Plus, imam s kim raspravljati o knjigama!


Pit ću više vode! Davno su mi i baka i mama i doktor i muž i susjeda i... (nastavi niz) rekli da moram piti više vode, ali ja sam kao deva - u grbi mogu držati tu jednu čašu vode cijeli dan. No, svako malo, pročitam beauty savjet neke popularne žene, i opet se ispočetka namjerim na vodu. Jer, hej, ako Khloe Kardashian kaže da se treba hidratizirati - onda se to mora poslušati!


Donijet ću cvijeće u naš dom - nakon što operem one prozore s početka priče! Nisam poznata po uzgoju biljaka, naprotiv, ja sam cvijećo-ubojica (iako, ona zamija koju sam uzela u studenom itekako je na životu!), ali vjerujem da cvijeće uljepša svaki prostor! Trudit ću se ovog proljeća prigrliti prirodu u svom domu, kad ona mene već ne želi prigrliti vani. Peludi, molim te, budi milosrdna. Amen.


Nema komentara:

Objavi komentar

Speak up! :)