ponedjeljak, 27. ožujka 2017.

Firuli firulu proljeće je tu

Čini li se i vama da su svi ovih dana bolje raspoloženi? Sve je procvjetalo, sunce grije, terase su otvorene, vlada opće blagostanje. Ma čak se i ja osjećam nekako moćnije i energičnije - jasno mi je, dakako, da je to više posljedica hormonalne ravnoteže usred mjeseca, nego proljeća, ali nije ni bitno - bitno je da nam je teta zima odlepršala!


Ovaj vikend proveli smo na svježem zraku - spuštajući se niz tobogan i njuškajući cvijeće. I čak nas ni polupopijena kutija antibiotika i napadi visoke temperature, koji su nas tijekom tjedna izmorili, nisu u tome spriječili.


Iako se vikend najčešće pokaže najnapornijim dijelom tjedna, volim tijekom ta dva dana ukrasti nekoliko trenutaka samo za muža, makar se radilo o kavici popijenoj dok Franka spava ili filmskoj večeri na kraju napornog dana. Ovog sam ga vikenda razveselila preuranjenim rođendanskim poklonom kojem se i ja baš veselim - kartama za koncert!


Trenutno čitam tri knjige - jednu posuđenu, jednu za book club i jednu koju sam dobila za rođendan, ali teško se uspijevam organiziram s vremenom za čitanje. Ne žalim ja za slobodnim vremenom, ali ponekad bi zaista bilo lijepo pokriti se dekicom, pojesti topli puding (puding je kao desert nezasluženo podcjenjen) i čitati satima - to bi bio moj idealni bijeg od stresa i svakodnevice, samo to, bez mora, bez planina, bez koktela, bez masaža.


Nakon vikenda koji je prohujao s vihorom najviše me oraspoloži sunce koje me u mrzlo jutro pozdravi čim izađem na ulicu. A onda, kad me na poslu dočeka buketić mirisnih ljubičica koje je ubrala moja mentorica, i kad na pauzi popijem kavu s jedinom osobom u životu s kojom sam dijelila ručnik (nenamjerno, doduše) i koja mi je na poseban način prirasla k srcu (neovisno o ručniku!), i koja me, k tome, obraduje knjigom o ženama koje trče s vukovima, onda se ovaj tjedan čini divnim. Jedva čekam vidjeti koja mi još iznenađenja priprema!


Nema komentara:

Objavi komentar

Speak up! :)