nedjelja, 7. prosinca 2014.

It's Beginning To Look A Lot Like Christmas

Druga svijeća je upaljena. Staze su sve ravnije. Božić ove godine doživljavam intenzivnije nego ikad ranije. Čim pomislim na 25. prosinac i kuću punu dragih ljudi, orose mi se oči - ove godine nisam samo u posjeti, ove godine sam kod kuće! 

Kroz adventsko vrijeme nastojim se pripremiti za Božić molitvom, ali najdraži dio adventa mi je glazba! Božićna glazba zaista je čarobna, zrači toplinom i radošću, duhom koji nas približava obitelji - kako Bogu Ocu, tako i ovoj svjetovnoj. Ne bih mogla odabrati omiljenu božićnu pjesmu, ali ove nedjelje predstavljam vam neke od najdražih mi božićnih albuma, koje redovito aktiviram već u studenom. 

Lady Antebellum - On This Winter's Night
Nije tajna da sam velika obožavateljica country glazbe. Vjera u Boga česta je tema country pjesama, a božićno vrijeme prilika je da country autori daju najbolje od sebe. Lady Antebellum ovim mi albumom uljepšava već treći Božić. Omiljene su mi Holly Jolly Christmas i naslovna skladba.


Kelly Clarkson - Wrapped in Red
Inače nisam veliki fan Kelly Clarkson, ne pratim njena ostvarenja pobožno, ali ovaj crveni album morao se naći na mojoj playlisti. Naslovnu pjesmu nadahnuo je film Love actually - enough said, zar ne? Ipak, moj favorit je Underneath the tree.


Michael Bublé - Christmas
Neodoljivi vokal gospona Bublea kao stvoren je za božićna okupljanja uz kuhano vino i vatricu. It's Beginning to Look a Lot Like Christmas, Santa Claus Is Coming to Town, Jingle Bells, sve klasike Božića pronaći ćete na ovoj poslastici od albuma.


Celine Dion - These Are Special Times
Ovaj album dive Celine izdan je 1998. i otprilike ga otada i slušam, svakoga Božića. Celine me naučila pjevati Adeste Fideles, a osim nje, na albumu ćete pronaći i legendarnu Prayer, O Holy Night, Ave Mariu, i moju omiljenu, najromantičniju božićnu - Christmas Eve.


Elvis Presley - Elvis' Christmas Album
Nisam ja za Bing Crosbyja, moje shvaćanje božićnog klasika je Elvis. Ovaj album najprodavaniji je božićni album u Americi svih vremena, što je dovoljan razlog da ga poslušate i da vam Božić ne bude nimalo blue.

Nema komentara:

Objavi komentar

Speak up! :)