subota, 26. siječnja 2013.

The tune she hums

Blue jean baby, L.A. lady, već na prve riječi, čvrsto zažmirim, i tamo sam, sunce grije moj osmijeh, pali moju kosu, rado bih zaplesala u pijesku.


Subotnje popodne u meni budi dijete, samo bih se poigravala onime što sam voljela davnih godina, vratila se u te bezbrižne dane. I nema ljepšega nego tada pronaći utjehu u već pogledanom filmu, vratiti se likovima koji ne bude loša sjećanja, nego samo vode u neki čarobni, nestvarni svijet.
Almost famous gledala sam nekoliko puta i svaki put sam se zaljubila u nešto drugo u njemu. Kao srednjoškolka koja je voljela Simona i Garfunkela, voljela sam Anitu koja pokušava majci objasniti kako je njhova glazba poezija. Ali, Elaine se nije dala, Simon i Garfunkel su obični drogeraši, i točka. Kao maturantica voljela sam Penny Lane, ne zato što je "obožavateljica banda", nego zato što ipak ode u svoj Maroko, i na svoj neobičan način živi punim plućima do kraja života (bar sam tako ja zamišljala). Hm, voljela sam i Russella, iz očitih razloga - emocionalno nedostupni muškarci koje je nemoguće promijeniti većini ženskih bića su privlačan izazov.
Sanjala sam o tome i da postanem rock novinar, ali bila sam naivnija od Williama Millera, i nisam imala želju saznati što moji glazbeni idoli rade u slobodno vrijeme, samo sam htjela utopiti se u njihovoj glazbi.
Ovaj put, zaljubila sam se u nju, L.A. lady, ballerinu, tiny dancer. Neko vrijeme sestra mi govori kako je Elton John poseban, kako se u njemu krije nešto više od djedice koji voli ljubičasta odijela i dečke. Možda on i jest genijalac, ne bih znala, nisam njegov fan, ali danas je Tiny dancer u meni probudila mir koji mi je trebao, baš onakav kakav je stvorila i u najljepšoj sceni Almost famousa, koju ja kao takvu nikad ranije nisam prepoznala. Kao single, Tiny dancer u SAD-u jedva je dosegla 41. mjesto na top ljestvici, dok u Johnovoj zemlji nije bila ni izdana kao single. Ona vas neće osvojiti na prvo slušanje, ali na dvadeset i šesto ispunit će prazno mjesto u vama koje će joj pristajati kao da ste ga čuvali samo za nju. Serenity now :)
Nema komentara:

Objavi komentar

Speak up! :)