nedjelja, 20. siječnja 2013.

I love Canada

Ima dana kad se probudiš na lijevu nogu, eh, pa meni je krevet postavljen tako da se svaki dan probudim na lijevu. Još kad je taj dan nedjelja, najgori dan za lonere, onda mi stvarno nema spasa. Osim ako skuham litre kave i poslušam Stars. Gets me every time


Kao sve što je dobro, a dolazi iz Kanade, i Stars su nedovoljno poznati i slušani, bar u mom okružju. Bend se sastoji od petorke prijatelja koja albume sklepa tako da mjesecima doslovno dijeli životni prostor. 


Svoj glazbeni ukus definiraju lepezom od Berlioza do Outkasta, a posebno vole New Order i Smithse. Kažu kritičari da im je zvuk prelijepi elokventni indie pop - ne bih se razumjela u to (sestra kaže da sam totalni indie neznalac) - znam samo da su mi instrumentali, poezija koju stvaraju i sjetni glas Amy Millan na prvo slušanje prirasli k srcu. 


Ono za što su zaslužili još jedan plus jest podatak da je njihova glazba dostupna za free download, što govori da glazbu stvaraju iz pure ljubavi. U trinaest godina postojanja izdali su sedam albuma, od kojih mi je najdraži The Five Ghosts. 


Ukoliko vam zvuče poznate, može biti da ste ih čuli na soundtracku serija kao što su Alias, O.C., Warehouse 13, Degrassi: The Next Generation, Gossip Girl, Vampirski dnevnici, Skins, Chuck, te filma Like Crazy, realističnog romantičnog filmića za sve ljubavnike koje razdvajaju oceani ili planine. Pa uživajte u nedjeljnoj kavici i ne zaboravite gledati zvijezde ;)

Nema komentara:

Objavi komentar

Speak up! :)