srijeda, 13. srpnja 2016.

I'm a woman, hear me roar!

Kad je žena raspoložena (tamo negdje oko sredine ciklusa), onda joj ni nedostatak sna, ni vrući ljetni dani ne mogu pokvariti planove. Onda žena može biti brza i spretna u kuhinji, može se isplesati na djevojačkoj zabavi, izanalizirati pročitanu knjigu u svom knjižnom klubu, može obaviti shopping i složiti kombinaciju za pola sata (i pronaći vatreno crvenu suknju za 100 kn!), može popiti kavu s mužem, pogledati film, pročitati knjigu, prošetati s prijateljicom, obaviti obiteljsko babinje, pospremati stan, oprati nekoliko tura rublja i sve to uz sveprisutni priljepak zvan desetomjesečna beba - ma this girl is on fire! 

Iako Franku muče zubi (još uvijek samo jedan malo proviruje) i vruće joj je pa se budi deset puta po noći, ovog tjedna bile smo kreativne u kuhinji pa smo pravile musaka/lazanje s tikvicama, šnicle u umaku od domaćih vrganja, poriluk, kelj, pa i domaće knedle sa šljivama - obožavam praviti domaće tijesto, a i Franka voli mijesiti i napraviti mami posla kad se tijesto zaljepi za male prstiće.


U knjižnom klubu jedva smo organizirale sastanak zbog obveza, i popričale o Marquezu, koji nas je većinu oduševio. Njegova sposobnost da kroz jednu obitelj provuče sudbinu i karakteristike čovječanstva je nevjerojatna! Iako je napisana 1967., Sto godina samoće jednako je aktualna i danas, što na političkom polju gotovo svake države, što na osobnom polju pojedinca. Pročitajte!


Nakon urnebesne djevojačke zabave (da, i ja sam još djevojka! :P), valjalo je obaviti konačni shopping za subotnju svadbu moje najstarije prijateljice - prijateljstvo je staro, ne mi, da se razumijemo! Slaba sam s kozmetikom pa se prepuštam u ruke stručnjaka, ali crveni ruž (01 Kate od Rimmela) i crveni lak (353 red od Maybellinea) su must have uz moju crno-crvenu kombinaciju (Stendhal bi bio ponosan - prava sam klasičarka).


Franku je teško uloviti ovih dana, ima je posvuda! Obožava se loptati i stalno se igramo, a u odmoru od igre penje se po namještaju i vježba stajanje. Jedva čekam da me šokira i jednog dana samo prohoda! 

Nema komentara:

Objavi komentar

Speak up! :)