utorak, 9. lipnja 2015.

Neslomljivi serijofil

U posljednje vrijeme nisam baš filmofil - teško mi je sjediti na jednom mjestu dugo vremena pa si malo prilegnem, i zaspim. Posljednji film koji sam pogledala bio je The Age of Adaline. Predvidljiv je to film snimljen samo da bi se Blake Lively prošetala u nekoliko retro outfita i pokazala na premijeri svoju wow figuru poslije poroda, ali mi se u njemu svidio pripovjedačev glas - podsjetio me na Pushing daisies koje sam obožavala (još nisam prežalila njeno prijevremeno ukidanje). Uostalom, uvijek volim filmove koji me natjeraju da cijenim svoju smrtnost - starenje je privilegija, pretty people!

Anyway, budući da slabo gledam filmove, kad je na na televiziji nogomet, bacim se na TV serije. Već dugo tragam za serijom koja bi me osvojila poput Gilmoreica, ali niti jedna im nije ni do koljena. Ipak, ovo su neke od zgodnih serija o inspirativnim ženama koje vam preporučujem!

Grace and Frankie
Glavne su junakinje ove serije, koju sam spazila preko Instragram profila neodoljive Grace Potter koja je otpjevala intro, starije gospođe čiji muževi su dugogodišnji poslovni partneri, ali i, kako su im odlučili priznati nakon četrdeset godina braka, ljubavnici! Šokirane i bijesne, Grace, elegantna dama, i Frankie, hippy čudakinja, moraju sastaviti komadiće svog života i krenuti naprijed, ali i prevladati svoju netrpeljivost. Možda vas tema ne osvaja na prvi pogled, ali podatak da su glavne glumice neponovljive Jane Fonda i Lilly Tomlin vjerojatno hoće!


Younger
Ime Sutton Foster poznato je onima koji su gledali Bunheads odlične Amy Sherman Palladino. Ona je glavna junakinja i ove TV serije o samohranoj četrdesetogodišnjoj majci koja, zahvaljujući svom mladolikom izgledu, odluči uzeti svoj život u svoje ruke i ostvariti svoje mladenačke snove o karijeri u izdavaštvu. Osim Sutton, u seriji glume i Debi Mazar i Hilary Duff, a kostimografkinja je žena koja je zaslužna za outfite u Sex and the city. Zabavna serija uvjerit će vas u onu da nisu bitne godine, nego duh koji gajite u sebi!


Unbreakable Kimmy Schmidt
Ovo je serija koju sam čekala otkad je pala posljednja klapa serije 30 rock! Jedna od autorica serije o Kimmy, koju spašavaju iz kulta i koja pokušava život nastaviti u New Yorku, nezamjenjiva je Tina Fey. Kimmy uživa u svakodnevici, ne da se slomiti i nadahnut će vas da sreću pronalazite u malim stvarima!


Broj komentara: 7:

 1. Neka je serijaaaaa. :D
  Imam ih hrpu na popisu, s nekima kasnim, neke tek krećem gledati, a svi su ih odgledali. No jedna stvar je konstanta - koliko god serija trenutno gledam, uvijek sam u potrazi za novim serijama.
  Skidam sve tri, pa ćemo vidjeti... :P

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Tako i ja :) Neke pogledam samo par epizoda, na neke se odmah navucem, ali uvijek kopam i trazim! Sretno s gledanjem! ;)

   Izbriši
  2. Tako i ja :) Neke pogledam samo par epizoda, na neke se odmah navucem, ali uvijek kopam i trazim! Sretno s gledanjem! ;)

   Izbriši
  3. Tako i ja :) Neke pogledam samo par epizoda, na neke se odmah navucem, ali uvijek kopam i trazim! Sretno s gledanjem! ;)

   Izbriši
 2. Znala sam da nisam smjela kliknuti na ovaj post sad u vrijeme ispitnih rokova, ali evo...serije se skidaju :)) I ja već godinama pokušavam naći dostojnu zamjernu Gilmoreicama, ali ne ide. Naprosto ne postoji bolja serija.

  OdgovoriIzbriši

Speak up! :)