utorak, 22. studenoga 2016.

Predbožićne odluke

Neću kupovati limene kutije!

Imam problem - opsjednuta sam limenim kutijama, uvijek ih vučem kući i guram u njih razne stvari - u jednoj su stvarčice za peći kolače, u jednoj začini, u nekima uspomene ili pribor za šivanje itd. Koliko god ih skupila, uvijek mi još jedna nedostaje! A najdraže su mi božićne kutije u koje spremam božićne keksiće - znate, kad ih otklopiš, a zamiriši na cimet i klinčić...


Neću praviti kolače, možda. 

Ovih dana još važem koje ću kolače praviti za Božić. Dan poslije Božića idemo kod naših u Našice i odlučila sam praviti samo suhe kolače - krancle, biskote, rafaelo i medena srca. Hm, možda mi nedostaju neki čokoladni? Thinking out loud. Uglavnom, rekla sam da nećemo praviti kolače do Božića, iako sam prošli vikend pravila Ledene jabuke, i iako sam se namjerila na pravljenje božićnog kruha sa suhim voćem koji bi odlično išao sa čitanjem Dickensove Božićne priče koju moj book club čita za prosinac...


Poklone ću kupiti mjesec dana prije Božića!

Volim poklanjati, i oduvijek sam mislila da bih bila dobra Oprah - podijelila bih svaki dan bar dva, tri automobila! No, za razliku od Opre, ja nemam tolika primanja pa moram biti kreativna ako svoje mile želim obradovati nekom sitnicom. Krajem godine imamo puno rođendana, babinja, a tu je i Božić. Sve poklone kupim barem mjesec dana unaprijed i onda pred Božić sve raširim i uživam u umatanju!


Pospremat ću stan mjesec dana unaprijed!

Neću se dovesti u situaciju da zadnji tjedan adventa provedem ribajući stan - sve ću pospremati početkom prosinca i onda zadnji tjedan samo peckariti! Srećom, imam i pomoćnicu koja mi svaki dan reorganizira cijeli stan.


Neću se usredotočiti na dekoracije, nego na duhovnu pripremu za Božić!

Znam, razumijem vas, božićnom blještavilu je teško odoljeti, i savjetujem izbjegavanje većih trgovačkih centara ukoliko ne želite plaću spiskati na lampice i kuglice. Ovog Božića imat ćemo nov samo vijenac, i voljela bih kupiti lijepe jaslice, to je sve. Nadam se da ćemo u adventu imati mira i zdravlja te da ćemo sretni i bliski Bogu uživati u toplini doma. I da nećemo bor morati zaljepiti strop da bi bio nedostupan našoj Franki.Nema komentara:

Objavi komentar

Speak up! :)