utorak, 2. kolovoza 2016.

Ovdje sam

Vjerojatno ste u moru blockbustera propustili filmić Zacha Braffa, znate, onog glavnog lika iz Scrubsa? Nije on samo lik iz Scrubsa, nego je i redatelj, a za svoj debitantski redateljski pothvat - Garden state - dobio je brdo nagrada i postao mainstream sve indie pixie dream mladeži.


Dugo se čekao "nastavak" Garden statea, ali se dočekao - nakon deset godina Zach i njegov brat Adam napisali su scenarij o glumcu, ocu, sinu i mužu koji na raskrižju svog života nastoji pohvatati konce i posložiti prioritete. U Wish I was here (2014) Aidana Blooma odglumio je sam Braff, ženu mu je odigrala Kate Hudson (u jednoj od svojih ponajboljih uloga, ako se mene pita), dok mu je Josh Gad (ako gledate Frozen redovito kao mi, poznato vam je ime, i glas) utjelovio brata. No, na stranu s poznatim imenima, glavne zvijezde ovog filma djeca su gospodina Blooma - kći koja je ortodoksna Židovka, i sin koji ima crve u guzi.


Aidan je zanimljiv lik koji se bori za posao, dok mu svi oko njega prigovaraju da bi trebao uzdržavati svoju obitelj, brine o djeci dok mu žena pokušava shvatiti što ju čini sretnom, nagovara brata na pomirenje s ocem koji umire - ipak, on kao da propušta svoj život. Obitelj, snovi, ljubav, gubitak - sve su to teme ovog podcijenjenog filma Zacha Braffa.


Sam naslov me jako zaintrigirao - Wish I was here - i natjerao da promislim jesam li zaista prisutna u svakom trenutku svog života. Koliko prijatelja zanemarimo zbog posla, koliko vremena potrošimo na tehnologiju, umjesto da ga provedemo sa svojom djecom. Mislimo da trčimo za nekim snom, a ustvari samo obavljamo automatski neki posao da bismo platili račune. Uskoro počinjem raditi, a Franku ću svakog dana voditi u jaslice, i strah me svih tih obveza koje će se sručiti na mene odjednom, ali nadam se da ću svakog dana uspjeti zastati, duboko udahnuti i sa smješkom uživati u svemu što život nosi, nadam se da ću biti - ovdje.Nema komentara:

Objavi komentar

Speak up! :)